Roletne, komarnici, venecijaneri, PVC daske i okapnice

Roletne za prozore

Roletne pored svojih osnovnih funkcija u letnjem, toplom periodu, obezbeđuju svežinu i hlad, a u zimskom periodu, ako se pravilno koriste, roletne smanjuju potrošnju grejanja i do 10%.

Roletne takođe služe kao jedan vid protivprovalne zaštite i zaštite vaše PVC stolarije ili ALU stolarije od kiše, grada i oluje.

Komarnici za prozore

PVC komarnici imaju široku primenu u zaštiti protiv insekata. Mreže protiv insekata, tj. komarnici, postavljaju se na bilo koji tip vrata ili prozora kako bi se sprečio ulazak insekata, a da se pri tom ne umanji količina svetlosti i cirkulacije vazduha u prostoru.

Postoje dva osnovna tipa komarnika: Fiksni komarnik i Rolo komarnik.

Venecijaneri

PVC venecijaneri su ukras enterijera, ali i dobra zaštita od sunca i radoznalih pogleda. Štelovanjem venecijanera možemo odrediti količinu svetlosti u prostoriji.

PVC venecijaneri se montiraju na unutrašnjoj površini okvira PVC prozora, ali se mogu postaviti i na krovnim prozorima. Venecijaneri se sastoje od metalne plastificirane kutije, mehanizma za otvaranje i zatvaranje, kanapa i šipke za regulaciju, kao i PVC traka u željenoj boji.

PVC daske

PVC daske dolaze sa unutrašnje strane ispod prozora (podprozorske daske) i služe kao naslon, mesto za saksije i ostale predmete. Takođe, podrprozorska daska prekriva špaletnu odnosno ugradbeno mesto prozora sa donje strane.

Okapnice

ALU okapnice su obavezna zaštita od prodiranja vode sa spoljne strane špaletne u donjem delu prozora. Ako se okapnica uradi kako treba, neće doći do takozvanog "podlizivanja vode", što je najčešći problem nestručne izvedbe okapnice. PVC stolarija kao i ALU stolarija mora sa spoljne strane imati urađenu okapnicu. Funkcija okapnice je svima dobro poznata. Zbog toga se ugradnja okapnice mora izvesti stručno.